Aperitiv cu Legume II

Complexitate
redusa
Aperitiv cu Legume II

Ingrediente

  • - 150 g piure de morcovi simplu
  • - 200 g piure de conopida simplu
  • - 360 g piure de brocoli simplu
  • - 75 g boabe de mazare fierte
  • - 1/4 praz
  • - 1 ardei rosu taiat bucatele
  • - 2 catei de usturoi
  • - 1/4 lingurita cu chimen macinat
  • - 3 lingurite cu patrunjel maruntit
  • - 1/4 lingurita cu zahar
  • - 180 g mascarpone
  • - sare fin macinata
  • - piper alb fin macinat
  • - 1 varf de cutit cu nucsoara
  • - 22,5 g gelatina

Mod de preparare

- Vasul termorezistent se pastreaza la rece timp de 1 ora. Se tapeteaza vasul cu folie din plastic.
- Se pregateste gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj.

- Pentru primul strat: se mixeaza piureul simplu de morcovi cu 1/4 lingurita cu zahar, un varf de cutit cu nucsoara, 40 g mascarpone, sare si piper alb dupa preferinte. Se amesteca aceste ingrediente cu 4 g gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj. Se aseaza aceasta compozitie in vasul pregatit, niveland suprafata.

- Se adauga la suprafata (optional) frunze de patrunjel maruntite. Vasul se pastreaza la rece timp de aproximativ o ora - o ora si jumatate.

- Pentru al doilea strat: se mixeaza piureul simplu de conopida cu 50 g mascarpone si 1 lingurita frunze de patrunjel maruntit. Se adauga 8, 5 g gelatina preparata conform insructiunilor de pe ambalaj, amestecand compozitia. Se adauga prazul maruntit in prealabil in blender, boabele de mazare si ardeiul rosu taiat bucatele, amestecand usor. Se aseaza aceasta compozitie peste primul strat, niveland suprafata. Vasul se pastreaza la rece timp de aproximativ o ora - o ora si jumatate.

- Pentru al treilea strat: se mixeaza piureul de brocoli cu 90 g mascarpone, usturoiul si chimenul. Se adauga 10 g gelatina preparata conform insructiunilor de pe ambalaj, amestecand compozitia. Vasul se pastreaza la rece timp de aproximativ o ora - o ora si jumatate.

- Se rastoarna vasul pe un platou. Se desprinde folia alimentara.
- Se presara la suprafata frunze de patrunjel maruntite.
- Se feliaza dupa preferinta inainte de servire.
Am lasat platoul cu aperitive aproximativ 10 minute la temperatura camerei inainte de servire.

* - morcovii se fierb in apa cu sare, se strecoara, se lasa sa se scurga de apa si se paseaza in blender
** - buchetelele de conopida se fierb in apa cu sare, se strecoara si se paseaza in blender
*** - buchetele de brocoli se fierb in apa cu sare, se lasa sa se scurga de apa apoi se paseaza in blender

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea
Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Cele mai apreciate rețete
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
1
Aperitive

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Bulete colorate
3
Aperitive

Bulete colorate

Bulete colorate
Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin

Prajitura cu cafea si mascarpone este perfecta pentru cei care iubesc aroma cafelei combinata cu o crema catifelata si pufoasa.

Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin
Eclere
5
Dulciuri

Eclere

Eclere
Parteneri
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale