Aperitiv din Creier cu Oua si Spanac

Complexitate
redusa
Aperitiv din Creier cu Oua si Spanac

Ingrediente

  • -500 g creier de porc, vitel sau miel, proaspat sau congelat
  • -1 lingura ulei, pentru uns tava
  • -2 linguri pesmet, pentru tava
  • -2 linguri otet
  • -1 lingurita sare
  • -cca 150 g boabe de mazare, congelate sau din conserva
  • -8 oua
  • -2 linguri pline de smantana / lapte
  • -½ lingurita sare
  • -½ lingurita piper, proaspat macinat
  • -150 g spanac tocat, congelat (tras la tigaie si condimentat) / 1 mana de frunze de spanac (50 g)
  • -60 g unt, taiat in cubulete mici
  • -100 g cascaval, ras (optional)
  • -1 legatura ceapa verde, pentru servit (optional)

Mod de preparare

Lasati creierul la decongela, de seara pana dimineata (daca folositi creier congelat).
Tapetati un vas termorezistent / ceramic cu ulei si pesmet, inclusiv peretii laterali.
Spalati creierul, lasati-l 60 min intr-un vas cu apa rece la care ati adaugat 1 lingura de otet (ca sa iasa tot sangele din el).

Scurgeti si curatati creierul de pielita neagra si firisoarele rosii.
Puneti-l la fiert in apa, impreuna cu 1 lingurita sare si 1 lingura otet.
Fierbeti 10-15 min, la foc mic spre mediu, apoi scurgeti si lasati la racit.
Portionati creierul in bucatele de 3-4 cm, puneti-l intr-un strat, in tava pregatita si distribuiti ½ din cantitatea de boabe de mazare.

* Eu am amestecat ½ din cantitatea de creier fiert cu 3 linguri rosii cuburi (la conserva) si compozitia racita format din 1 ceapa (tocata marunt), 1 morcov (ras pe razatoarea mare), calite separat in ulei incins pana devin al dente.

Separat, bateti ouale impreuna cu smantana / laptele si cate ½ lingurita de sare si piper.
Turnati in tava.

Asezati din loc in loc gramajoare de spanac preparat / distribuiti uniform frunzele de spanac si presarati cu restul de boabe de mazare.

Puneti deasupra cubulete mici de unt si cascaval ras (optional).
Dati la cuptorul incins, pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce amestecul este copt si frumos rumenit.

Scoateti tava pe un gratar si lasati 10 min in asteptare, pentru a lasa timp untului topit de deasupra sa patrunda bine in compozitie.

Serviti portionat, cat este cald, alaturi de ceapa verde (optional) sau alte vegetale de sezon. Este la fel de bun si rece.
Acest preparat, poate fi servit ca aperitiv sau mic dejun, dar si ca fel principal, alaturi de garnitura si salata preferata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Jambon de porc la cuptor
Bucataras.RO

Jambon de porc la cuptor

Dureaza pana se face dar este tare bun1

Jambon de porc la cuptor
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.