Buiurdi Aperitiv Cald cu Feta

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Buiurdi Aperitiv Cald cu Feta

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 150 gr feta greceasca (obligatoriu felie de brinza tare nu alegeti o brinza moale sau din cea sfarimata)
  • 1 rosie medie
  • 1/4 ardei gras
  • piper
  • fulgi de ardei iute
  • ulei de masline
  • oregano

Mod de preparare

Puneti intr-un vas pentru cuptor bucata de brinza, peste ea presarati piper si ardeiul iute, apoi feliile de rosie (curata de pielita daca vreti) si felii de ardei gras (daca alegeti un ardei galben sau verde rezultatul va fi mai frumos, gustul evident acelasi), presarati oregano si apoi varsati ulei, dar fara sa acoperiti /scufundati totul.

Peste vasul acesta puneti folie de aluminiu (nu trebuie sa atinga mincarea ci numai sa o acopere) sau hirtie de copt si coaceti cca 15 minute in cuptor la foc mare.

Scoateti vasul din cuptor, ridicati hirtia si lasati putin sa se raceasca (citeva minute) inainte sa serviti. Daca vreti puteti sa il treceti (vasul descoperit) citeva minute sub grillul cuptorului.
Nu uitati ca Bouyiourdi este un aperitiv picant asa cum se maninca in aceasta zona, deci ardeiul iute uscat si sfarimat (fulgii de ardei iute) este un ingredient principal, cantitatea pe care o folositi este insa la cheremul vostru.

Ca orice reteta care se respecta are mai multe variante si poate fi facuta cu mai putine sau mai multe ingrediente, ori numai cu feta cum am ales eu sau cu feta si kasseri care este un cascaval grecesc in locul lui puteti folosi Gruyere, Gouda sau Cheddar. Daca alegeti sa puneti cascaval nu-l radeti, se pune si el tot felii putin mai subtiri insa decit brinza si in straturi astfel: brinza, condimente, rosii, cascaval, din nou rosii si apoi ardei, condimente si ulei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Conserva de Peste in Sos Tomat
1
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat
4
Carte de bucate

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone - un adevarat deliciu
5
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone - un adevarat deliciu

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone este o combinatie irezistibila intre dulce si acrisor, un adevarat deliciu pentru...

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone - un adevarat deliciu
Parteneri
Prajitura de post, cu suc de rosii
Culinar.RO

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia