Carne si Carnati Fripti , Pusi in Untura

Complexitate
redusa
Carne si Carnati Fripti , Pusi in Untura

Ingrediente

  • Pentru un borcan de 1 litru
  • 2 rude de carnati de porc proaspeti
  • 1/2 kg de carne de porc-pulpa
  • strop de sare (doar daca este cazul)
  • untura de casa cat sa acopere bine de tot carnea si carnatii

Mod de preparare

Se pregateste carnea, se spala, se taie bucati ceva mai maricele. Intre timp intr-un vas mai adanc (eu am folosit unul cu margini mai scunde si nu e bine) se pune untura la topit. Se aseaza bucatile de carne in untura fierbinte si se lasa la foc mic sa se rumeneasca.

Daca este cazul se poate adauga putina sare. Se aduna cu o lingura, din cand in cand, spuma pe care o lasa carnea. Cand nu mai lasa spuma si dupa ce ati adunat-o pe toata, cand untura s-a mai limpezit putin se scoate carnea pe o farfurie si se introduc in untura, carnatii.

Se frig, intorcand din cand in cand pe ambele parti pana s-au prajit uniform. Ei vor lasa in untura o aroma de usturoi, sare si piper precum si putina culoare de la boia. Cand sant fripti destul se vor scoate si se vor aseza pe farfuria cu carne. Apoi se va reintroduce in untura bucatile de carne si sa va continua friptul. Cand sant gata (furculita intra in carne bine) se scot din untura.

Se ia un borcan mai mare (se poate pastra si in borcane mai mici) bine curatat si se aseaza in el carnea si carnatii taiati bucati mai mici.

Se pune deasupra borcanului o strecuratoare in care am pus un servetel absorbant (din cel de hartie care se foloseste la bucatarie) si se toarna uleiul prin sita. In felul asta vom avea o untura curata, fara resturile cazute si arsurile formate.

Daca ati scapat cumva prea multa sare sau daca untura e mai veche si aveti cumva impresia ca are ceva gust, e bine sa puneti in untura in timpul friptului, cateva jumatati de cartofi. Ei are darul de a absorbi eventualele gusturi neplacute precum si surplusul de sare.

Daca frigeti numai carne, untura va ramane alba, usor colorata spre maroniu, dar daca frigeti si carnati atunci untura isi va schimba

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Salata Boeuf

Salata Boeuf

Salata Boeuf
Cele mai apreciate rețete
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
1
Aperitive

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Bulete colorate
2
Aperitive

Bulete colorate

Bulete colorate
Paste umplute cu urda si marar
3
Paste

Paste umplute cu urda si marar

Paste umplute cu urda si marar
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone - un adevarat deliciu
5
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone - un adevarat deliciu

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone este o combinatie irezistibila intre dulce si acrisor, un adevarat deliciu pentru...

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone - un adevarat deliciu
Parteneri
Tort diplomat
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale