Pentru inceput se taie castravetii in bucatele potrivite aproximativ de 7-8 cm. Se scot semintele din acestia doar pe o parte cu o lingurita, lasand celalalt capat intreg pentru a nu curge compozitia. Bucatelele de castraveti trebuie sa arate intr-un final cu un paharel. Acestia pot sa fie lasati necuratati sau pot fi curatati partial.
Rosiile la randul lor se curata si ele de seminte cu o lingurita, scotand tot interiorul acestora, si se pun la scurs pe un prosop alaturi de castraveti.
Urmatorul pas este prepararea pastei de umplut. Intr-un vas se pune smantana, crema de branza, fileul de hering taiat bucatele micute, frunzele de ceapa tocate marunt, mararul tocat si sare daca mai este cazul. Compozitia obtinuta se amesteca bine, dupa care cu ajutorul unei lingurite se umplu castravetii si rosiile.
Se aseaza pe un platou rosiile si castravetii, dupa care cu ajutorul unei site fine se presara pe deasupra boiaua, dupa care punem cate o frunzulita de lamaita pe fiecare.
Aceste rosii si castraveti se servesc ca aperitiv.
Pofta buna!!!
Astazi va aduc un tort ciocolatos de post. Nu arata el sofisticat, dar va asigur ca e demential de bun. Crema e densa si...
Tort cu banane si ciocolata (de post)Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii