Covrigi Sarbesti

Complexitate
redusa
Covrigi Sarbesti

Ingrediente

  • 800 g faina (in reteta originala, era faina 300 g tip 400 si 500g tip 550, cum la mine la market nu e pe tipuri din astea, am folosit ce folosesc la paine de obicei, nealbita)
  • 300 ml apa calduta
  • 200 ml lapte cald
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare (eu am pus doua linguri de sare, aici am impresia ca e mai putin sarata sarea)
  • 15 g drojdie granulata (eu am pus patru lingurite)
  • Pentru finisat:
  • 1 ou batut
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita sare (din nou am pus mai mult)

Mod de preparare

Am pus toate ingredientele in masina de paine, dar bineinteles se poate face si cu mana. (sau invers :)) ). Eu am mai pus faina pt ca aluatul a fost prea moale. Aluatul trebuie sa fie nelipicios, dar nu foarte tare. Daca il faceti de mana, lasati sa se odihneasca 30 de minute la loc ferit de curent, sa isi dubleze volumul.

Pregatiti amestecul sarat cu care se vor unge covrigii, amestecand faina, sarea si apa cat e nevoie sa aiba consistenta unui aluat de clatite.

Preincalziti cuptorul la 240 grade C sau 465 grade F.

Pe planul de lucru uns cu ulei, rasturnati aluatul si impartit in 20 pana la 24 de bucati cat mai egale. Mie sportul cu egalul nu-mi prea iese intotdeauna, dar m-am straduit. Mi-au iesit 18 covrigi, unii mai mari altii mai mici. Rulati un snur lung de cca 40-50 cm de grosime de 1 cm. Snurul de aluat se indoaie in doua.

Se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt si se lasa inca 5 minute la temperatura camerei sa mai creasca. Se ung cu ou batut si se dau la cuptor. Dupa 10 minute se scot si se prelinge amestecul de sare pe ei, in zig zag. Se dau din nou la cuptor inca 5 minute, timp in care covrigii se rumenesc frumos, iar amestecul sarat se usuca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
2
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Fasole fideluta cu piept de porc afumat
Bucataras.RO

Fasole fideluta cu piept de porc afumat

Sa manacam si noi ceva in seara asta..zic....ca nu ma doare gura....

Fasole fideluta cu piept de porc afumat
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala