Crenvusti, Carnaciori de Bere in Aluat Dospit

Complexitate
redusa
Crenvusti, Carnaciori de Bere in Aluat Dospit

Ingrediente

  • 30 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 300 ml lapte
  • 500 gr faina
  • 50 ml ulei
  • 3 cartofi
  • 12 buc crenvusti
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

In cei 300 ml lapte caldut dizolvam 30 gr drojdie, 1 lingurita zahar, si 1/2 lingurita sare. Cartofii se fierb in apa cu sare apoi ii zdrobim si ii lasam la racit.

Intr-un vas punem faina la care adaugam cartofii, laptele in care am dizolvat drojdia si incepem sa framantam circa 2-3 minute, pana aluatul se omogenizeaza. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit aluatul, il intindem cam de jumate centimetru grosime.

Crenvustii ii taiem in patru sa obtinem "piticoti".

Aluatul intins il vom taia in bucati dreptunghiulare (sa avem grija sa ne iasa 48 de dreptunghiuri) si bucatile de crenvusti le vom rula in acet aluat taiat.

Intr-o tava punem hartie de copt, o ungem cu putin ulei si asezam mini rulourile in asa fel incat sa fie un pic de distanta intre ele deoarece la copt aluatul mai creste. Se ung rulourile cu oul batut in care pune si un pic de sare si apoi dam la cuptorul preincalzit initial la foc mare aproximativ 5 minute apoi reducem focul la economic si il coacem pana dein frumos auriii deasupra.
Mini rulourile se pot umple si cu carnaciori de bere, dar si cu cascaval, in acest caz trebuie sa inchidem si capetele rulourilor sa nu curga cascavalul in timpul coacerii.

Se pot servi calde sau reci cu mustar, ketchup, sau crema de hrean fiind foarte bine acompaniate de o bere rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Salata Boeuf

Salata Boeuf

Salata Boeuf
Cele mai apreciate rețete
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
1
Aperitive

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Bulete colorate
2
Aperitive

Bulete colorate

Bulete colorate
Prajitura fina cu mac
3
Dulciuri

Prajitura fina cu mac

Prajitura fina cu mac
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone - un adevarat deliciu
4
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone - un adevarat deliciu

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone este o combinatie irezistibila intre dulce si acrisor, un adevarat deliciu pentru...

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone - un adevarat deliciu
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tort diplomat
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale