Spălaţi cu grijă florile de dovlecel pentru a nu le deteriora; le verificaţi şi inflorescenţa pentru a îndepărta gâzuliţele care se ascund în coloraţii clopoţei.
Curăţaţi usturoiul şi îl daţi prin presă. Amestecaţi într-un bol oul cu sarea, adăugaţi berea, făina, în ploaie, usturoiul şi piperul, amestecând toate ingredientele.
Puneţi uleiul la încins, în cratiţă. Când acesta este încins, adăugaţi, la rumenit, floricelele de dovlecel, după ce le-aţi tăvălit prin paneul anterior preparat. Firavele floricele nu necesită decât câteva zeci de secunde de rumeneală, pe fiecare parte, apoi, se scot şi se pun pe un şerveţel pentru a se scurge tot uleiul de pe ele.
E un aperitiv care se serveşte fierbinte dar poate fi şi o ronţăială delicioasă.
Poftă bună!
Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatSa manacam si noi ceva in seara asta..zic....ca nu ma doare gura....
Fasole fideluta cu piept de porc afumatCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii