Foitaj cu Ricotta si Sos Tomat Aromat

Complexitate
redusa
Foitaj cu Ricotta si Sos Tomat Aromat

Ingrediente

  • Pentru foitaj- 20 buc
  • -200 g faina
  • -200 g ricotta
  • -200 g unt rece
  • -1 praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • -aproximativ 150- 200 g pasta de rosii
  • -oregano sau alte condimente
  • dupa gust
  • -sare
  • dupa gust
  • -ulei de masline
  • -parmezan sau cascaval ras

Mod de preparare

Amestecati rapid faina cernuta cu untul rece taiat bucatele, praful de sare si ricotta bine scursa, doar cat sa se lege aluatul. Dati-i cat de cat forma de bila compacta, chiar daca aluatul este lipicios - asa trebuie sa fie, inveliti-l in folie alimentara si dati la frigider pentru cel putin 3 ore.

Scoateti aluatul pe suprafata de lucru infainata, presarati faina peste aluat si facalet si intindeti o foaie de aluat, obligatoriu de 8 mm grosime.

Decupati cu un pahar cerculete de aluat. Ungeti partea superioara cu un strat subtire de umplutura (in caz contrar foitajul se va lasa la copt si nu va creste frumos): pasta de rosii omogenizata cu sare si oregano, dupa gust si subtiata cu putin ulei de masline, cat sa formeze un sos grosut care nu curge de pe aluat.

Presarati parmesan sau cascaval ras si puneti-le distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptorul incins pentru 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce foitajul este crescut, copt si are o culoare frumos aurie.

Serviti calde, dar sunt la fel de bune si fragede si reci.
Sunt ideale ca aperitive.
Foitajul se desface foitea€¦ foitea€¦
Au gust de ricotta si sunt foarte fragede si bune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei
Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Prajitura rasturnata cu mere
Bucataras.RO

Prajitura rasturnata cu mere

Stiu ca la ora asta nu mai e nimeni prin zona dar maine dimineata, cine doreste.... poate servi la cafea....

Prajitura rasturnata cu mere
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.