Frigarui de dovlecei cu ton

Portii
7
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa
Frigarui de dovlecei cu ton

Ingrediente

  • 4 dovlecei potriviti
  • 1 dovlecel mic
  • 100 gr urda
  • 3 linguri parmeza ras
  • 150 gr ton in suc propriu
  • 1 ou
  • 4-5 frunze busuioc verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri pesmet

Mod de preparare

Cei 4 dovlecei ii spalati, ii stergeti cu servetele si le taiati capete.
Ii taiati felii pe lung, cat mai subtiri.
Incingeti o tigaie grill, o ungeti cu un strop de ulei si rumeniti feliile de dovlecei pe ambele parti.
Le scoateti pe un platou si le lasati sa se raceasca.
Dovlecelul mic, spalat, il taiati cubulete.
Puneti o lingura de ulei de masline intr-o tigaie.
O transferati pe foc, puneti cuburile de dovlecel si un praf de sare.
Le sotati la foc mic, pana dovleceii se inmoaie. Dati deoparte sa se raceasca.
Peste cuburile de dovlecei puneti tonul scurs bine de lichid, urda faramitata cu mana, parmezanul si oul.
Busuiocul il tocati marunt, il puneti peste amestecul de mai sus, presarati sare si piper.
Luati cate o felie de dovlecel coapta, puneti cate o lingurita plina de umplutura si rulati.
Procedati asa cu toate.
Asezati pe o tava cu hartie de copt, cate 7 rulouri, unul langa altul, apoi infingeti usor tepusele, pana obtineti frigaruile.
Le presarati deasupra cu pesmet.
Le introduceti in cuptorul incins, la 200 de grade, pentru 15 minute.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati putin sa se racoreaca.
Sunt gata pentru a fi servite.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Tartiflette- specialitate Savoyarda
3
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
4
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Negresa (III)
5
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Parteneri
Nougat glacé cu sos caramel
Bucataras.RO

Nougat glacé cu sos caramel

Pastrez din vara anului trecut reteta "Nougat glacé" ca fiind un deliciu aromat de preparat in zi de sarbatoare. Stiu ca au...

Nougat glacé cu sos caramel
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala