Mic Dejun - Ou Moale

Complexitate
redusa
Mic Dejun - Ou Moale

Ingrediente

  • 2 oua medii
  • 4 feliute de cas de vaca proaspat
  • 2 felii de paine

Mod de preparare

Se pune apa la fiert intr-un vas ceva mai mititel. Cand apa a inceput sa fiarba se pun ouale, cu ajutorul unei lingurite. Inainte de a introduce ouale in apa fierbinte, daca le-ai scos direct din frigider si sant reci, ar fi bine sa le tineti sub un jet de apa fierbinte pentru a le aduce la o temperatura normala a camerei, ceva mai calduta .... altfel, la contactul cu ala clocotita vor crapa si nu vor mai avea aspectul frumos, continutul - o parte din el- se va scurge.

Deci, dupa ce introducem ouale in vasul cu apa clocotinda, ne uitam la ceas si tinem pe foc timp de 3 pana la 4 minute (asta depinde de marimea oualor folosite) . Cand timpul a trecut se ia vasul de pe foc si imediat se pune sub un jet de apa rece pentru a opri procesul de fierbere.

Se sterg de apa si se aseaza in suporturile de ou, pe o farfurie, se aranjeaza langa ele doua felii de paine prajita si cateva bucatele de cas, se servesc cu multa placere, cu lingurita normala sau cu "lingurita" de paine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Coronita Aperitiv
2
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Tartiflette- specialitate Savoyarda
5
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Parteneri
Tort cu banane si ciocolata (de post)
Bucataras.RO

Tort cu banane si ciocolata (de post)

Astazi va aduc un tort ciocolatos de post. Nu arata el sofisticat, dar va asigur ca e demential de bun. Crema e densa si...

Tort cu banane si ciocolata (de post)
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala