Pentru mini tarte se cerne faina intr-un castron, se face o adancitura si adaugam ingredientele, inclusiv untul moale, apoi framantam intre degete pana se formeaza frimituri. Il punem intr-o folie si dam 30 minute la rece.
Inabusim mazarea in untul incins, adaugand cate un pic de apa pana se inmoaie bine si scade toata zeama lasata, saram si piperam dupa gust. Dam la blender si subtiem cu unt moale si sucul de lamaie, punem compozitia in pos si dam la rece.
intindem aluatul intre 2 folii de celofan, in strat gros de cca. 5 mm cu care tapetam formele in care le coacem cca 15 minute la foc mediu. Fiecare minitarta se umple cu spuma delicata de mazare si decoram cu un strop de boia, pentru gust si culoare!!
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicatePrin intermediul site-urilor culinare am cunoscut o doamna de la Amman Camelia- cu care m-am imprietenit. Cand am vizitat-o...
Desert prajitura ToscaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii