Acest aperitiv e ușor de pregatit și se poate consuma nu neapărat la micul dejun, merge și ca o gustare între mese...e o interpretare proprie a unei rețete clasice de "pancakes" sau, mai pe românește," clătite americane"!
Pentru clătite, tocam marunt ardeiul, ceapa, făina o cernem cu praful de copt, adăugăm ouăle, laptele, amestecăm bine, apoi restul ingredientelor, sare și piper dupa gust.
Dacă compoziția e prea densă, mai adăugăm puțin lapte, cum am procedat și eu.
Încingem o tigaie antiaderenta, o ungem cu puțin ulei, coacem în tranșe clătitele cca. 2 minute pe fiecare parte, până se rumenesc. Punem cam câte 2 linguri din compoziție odată.
După ce sunt gata, decupam cercuri cu o formă rotundă, pe care le ornam cu cremă de avocado, cu un șpriț cu vârf stelat .
Pentru crema de avocado, curățam avocado, scoatem miezul copt și îl pasam cu restul ingredientelor, până rezultă o cremă fină cu care ornam clătitele.
Adăugam roșii cherry feliate și măsline verzi.
Poftă bună!
Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii