Morcovul si pastarnacul se taie rondele mai mari si se pun intr-o cratita unde vor fierbe impreuna cu ficatul. Ficatul se taie bucatele potrivite de aproximativ 3cm x3 cm si se pune peste legume. Ceapa se taie cubulete mai mari si se adauga si ea peste ficat impreuna cu foile de dafin si uleiul. Peste toate aceste ingrediente se adauga apa cat sa le depaseasca. Cratita se pune pe foc, iar cand da in clocot se adauga vinul si cimbrul.
Atentie: Din cand in cand se amesteca pentru a nu se lipi de fundul cratitei ficatul si legumele!
Cratita se lasa pe foc pana ce lichidul se evapora, iar ficatul si legumele sunt fierte. Nu trebuie sa se evapore toata apa, trebuie sa mai ramana aproximativ 10% din toata cantitatea!
Dupa ce compozitia s-a racit putin se scot foile de dafin, se adauga in blender impreuna cu untul. Compozitia se poate imparti in doua, in functie de capacitatea blenderului.
Se lasa in blender pana ce devine ca o pasta, cand este gata se condimenteaza cu sare, vegeta si piper dupa gust.
Pateul obtinut se da la rece.
Se serveste cu rosii, ceapa, masline, ardei etc, dupa gustul fiecaruia.
Pofta buna!!!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateNu am facut multi cozonaci la viata mea, ii pot numara pe degetele de la o mina citi am facut, de fiecare data imi facea mama...
Cozonac cu nucaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii