Placinta rulata cu branzeturi si cabanos

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa
Placinta rulata cu branzeturi si cabanos

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina
  • 170 ml apa minerala
  • 4 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 3 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 150 gr branza de oi
  • 220 gr branza de vaci
  • 50 gr cascaval
  • 3 bucati de cabanos
  • 1 ou
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1 lingura parmezan ras
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Aluatul:
Cernem faina intr-un bol, punem drojdia, sarea, le amestecm cu o lingura.
Apa minerala (calduta) o punem treptat, framantam, pana obtinem un aluat elastic, omogen si usor lipicios.
La final incorporam uleiul si mai framantam 2 minute.
Acoperim cu un prosop curat, lasam la dospit, intr-un loc ferit de curent cam 40 de minute.
Umplutura:
Intr-un bol punem branza de vaci si cea de oi, faramitate cu mana.
Adaugam cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mari, oul, sare si piper.
La final punem mararul verde, tocat marunt.
Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul care a dospit.
Intindem o foaie dreptunghiulara, potrivit de groasa.
Punem umplutura de branza, o intindem usor cu o lingura, marginile le lasam mai goale.
Asezam bucatile de cabanos, apoi rulam strans placinta. Strangem bine capetele.
Punem hartie de copt intr-o tava, asezam placinta.
Presaram parmezanul ras deasupra.
Introducem placinta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra.
Cand este gata, o scoatem si cat este fierbinte o acoperim cu un prosop gros.
Taiati si serviti. Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
1
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Tartiflette- specialitate Savoyarda
4
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
5
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Parteneri
Desert clatite, reteta de baza
Bucataras.RO

Desert clatite, reteta de baza

Clatitele se fac in fel si chip, iar fiecare are o reteta de baza. Eu cel mai des fac de post, recunosc, dar cateodata ni se...

Desert clatite, reteta de baza
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala