Quiche Alsacienne.

Complexitate
redusa
Quiche Alsacienne.

Ingrediente

  • -250 g faina
  • -125 g unt rece
  • -1 ou
  • -3 linguri lapte rece sau apa rece
  • -sare
  • -pesmet
  • Umplutura :
  • -2 cepe
  • -150 - 250 g bacon afumat
  • -250 g cascaval ras
  • -200-250 g smantana
  • -5 oua
  • -ulei
  • -sare
  • -piper
  • -condimente (dupa preferinta)
  • -verdeata
  • tocata marunt
  • - unt si faina pentru tapetat forma
  • -optional: 1 cutie cu porumb si cascaval ras

Mod de preparare

Amestecati faina cu un varf de cutit de sare si framantati repede un aluat, adaugand bucatelele de unt rece, oul si laptele. Formati o bila, inveliti-o in folie alimentara si dati la frigider pentru 30 min.

Intre timp, caliti in putin ulei incins, ceapa tocata marunt si baconul taiat feliute. Condimentati si lasati la racit.

Intindeti din aluat o foaie si tapetati cu ea o forma de tarta (diametrul de 26 cm), unsa cu unt si tapetata cu faina, imbracati si marginile acesteia, intepati cu furculita in cateva locuri si presarati pesmet. Puneti peste aluat, uniform, cascavalul ras, apoi amestecul de ceapa si bacon.

Separat bateti ouale cu smantana, condimentele (eu am pus doar nucsoara), verdeata si sarati si piperati. Turnati deasupra.

Dati la cuptorul incins la 200 grade, pentru 40 min sau pana ce este coapta si rumenita frumos. In compozitia de oua si smantana, puteti pune (eu am pus) 1 cutie cu porumb si cascaval ras.

Se serveste calda cu feliute de ridichi rosii, salata de sezon sau chiar muratura. Quiche e foarte bun cand e cald, dar e fabulos a doua zi cand simti cu adevarat toate aromele

In bucataria franceza, Quiche este o mancare la cuptor, care se bazeaza pe o crusta facuta din oua si lapte sau smantana avand ca baza aluatul.

Alte componente, cum ar fi carnea tocata calita, legume, branza, porumb, etc. sunt adesea adaugate la amestecul de ou inainte de coacere.

In plus fata de oua si smantana, acesta mai are kaizer, bacon sau sunca. Prin adaugarea cepei la Quiche Lorraine obtinem o alta varietate - Quiche Alsacienne. Quiche Lorraine este, probabil, cea mai cunoscuta varietate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Supa de Pui cu Taietei de Casa

Supa de Pui cu Taietei de Casa

Supa de Pui cu Taietei de Casa
Ficatei de pui cu gnocchi de casa

Ficatei de pui cu gnocchi de casa

Ficatei de pui cu gnocchi de casa
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
1
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Spaghete carbonara reţetă
2
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Frigarui de dovlecei cu ton
3
Aperitive

Frigarui de dovlecei cu ton

Frigarui de dovlecei cu ton
Porc la Ceaun
4
Fripturi

Porc la Ceaun

Porc la Ceaun
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Parteneri
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba
Culinar.RO

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat