Carnea, dupa ce a fost curatata de grasimi si pielite se toaca la masina impreuna cu ceapa. Dupa ce am tocat-o se amesteca cu usturoiul pisat, ouale crude, 2 linguri de pesmet, zeama de carne sau apa calduta, sarea si piperul, desigur dupa gustul fiecaruia.
Astfel am pregatit carnea pentru rulada si acum pregatim celelalte ingrediente pentru rulare. Ardeii grasi ii vom taia fasii pe lungimea lui, iar spanacul il spalam bine si-l uscam cu prosoape de hartie. Rupem o bucata de folie mai mare peste care vom presara pesmetul ramas, peste care vom aseza compozitia obtinuta. Dupa ce am intins uniform carnea intr-un strat nu prea gros, asezam pe toata suprafata felii de sunca una langa alta, pana am acoperit toata carnea, apoi un alt strat de felii de cascaval, iar deasupra fasiile de ardei, iar la sfarsit rasfiram pe intreaga suprafata spanacul. Cu ajutorul foliei vom rula cu atentie pana obtinem un rulou uniform, dar sa avem grija de margini sa fie bine inchise si perfecte. Pe o alta bucata de folie care a fost unsa cu putin ulei se aseaza fie feliile de bacon sau prapurele de miel, care a fost in prealabil bine spalat (urmariti si pozele postate, sper sa va fie de folos). Daca vom folosi prapure suprafata ruladei se imbraca cu un strat de felii de bacon. Desfasuram ruloul si scoatem rulada, cu atentie ca sa nu se desfaca si o aseazam pe folia cu bacon sau prapure si se ruleaza din nou, avind grija sa inchidem capetele astfel vom obtine o rulada perfecta.
Punem rulada in cuptorul preincalzit la temperatura de 200 -180 de grade timp de o ora.
Intre timp pregatim dressingul pentru a unge rulada; intr-un bol se amesteca, mierea, soya sos, cateva linguri din grasimea lasata de rulada in timpul coacerii, 1/2 lingurita chili si 1/2 lingurita sare. Se omogenizeaza totul bine si se unge intreaga suprafata si partile lateralele ale ruladei, apoi o dam la cuptor din nou pana se rumeneste si capata o culoare placuta. Se scoate si se lasa sa se raceasca putin si se poate servi alaturi de o garnitura de cartofi la cuptor, sau un piure. Aceasta rulada este un aperitiv foarte gustos si aspectos, care poate inlocui foarte bine in Sarbatorile de iarna friptura. Eu am preparat-o in Sarbatorile de Craciun si de Pasti si a fost foarte apreciata si laudata de toti cei care au gustat-o.
Deci eu am incercat ambele metode, de Craciun cu bacon si de Pasti cu prapure de miel si pot spune ca in ambele au iesit o delicatete.
Va doresc spor la munca si un
An Nou Fericit tuturor..!
Pofta buna !
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorRulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitivPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietor
Comentarii