Se pune pieptul de pui la fiert cu sare. Dupa ce a fiert, se scoate din apa si se pune la racit.
Cartofii si morcovii se spala si se pun la fiert in coaja. Dupa ce au fiert, se curata de coaja si se lasa la racit. (Sunt mai usor de taiat daca sunt reci).
In timp ce legumele si carnea fierb, se taie castravetii cubulete mici si se pun la scurs.
Mazarea se pune de asemenea la scurs (eu o si clatesc cu putin apa, dar asta nu e musai).
Cand carnea s-a racit, se taie cubulete si se lasa deoparte.
Se taie si morcovii si cartofii cubulete.
Maioneza:
Fierbeti tare unul din cele 3 oua. Dati galbenusul pe razatoare si puneti peste el 2 galbenusuri crude. Amestecati pana la omogenizare apoi incepeti sa puneti ulei, pana obtineti cantitatea de maioneza dorita. (Eu mananc cu mai putina maioneza, prin urmare am folosit vreo 250 g). Insa cantitatea poate fi ajustata in functie de preferinte.
Se amesteca urmatoarele ingrediente taiate cubulete: pieptul de pui, castravetii, cartofii si morcovii. Se adauga sarea, mazarea si maioneza. Se amesteca pana la omogenizare.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Comentarii