Strudel cu dovlecel

Complexitate
redusa
Strudel cu dovlecel

Ingrediente

  • Ingrediente pt 2 persoane:
  • aluat:
  • 200 gr faina
  • 6 linguri de apa calda
  • 1 praf de sare
  • umplutura :
  • 2 dovlecei ( cam 15cm lungime)
  • sare, piper si nucsoara

Mod de preparare

Se amesteca bine faina cu sarea si apa si se framinta un aluat elastic. Se pune o oala / cratita pe foc asa fara nimic in ea numai sa se incalzesca. Cind e calda se aseaza cu fundul in sus ( ca o cupola ) peste coca . Si se acopera cu un prosop e bucatarie sa stea calda..

Dupa 30 min -1 ora am impartit coca in 4 si am intins cu sucitorul 4 foi subtiri "sa poti citi ziarul prin ele " asa zica bunica mea ... evident m-am folosit de faina cu care am pudrat masa si sucitorul ca sa nu se lipeasca foaia.

Separat am ras 2 dovlecei pe razatoarea mai mare, am pus sare , piper si nucsoara praf cit un virf de cutit si 1 lingura de faina , am amestecat bine .

Am uns cu pensula inmuiata in ulei fiecare foaie de strudel, am intins dovlecelul ras lasind o margine de 2 cm de foaie fara umplutura si l-am rulat ca pe clatite si le-am facut cu virful cutitului citeva crestaturi , mergea si cu foarfeca de bucatarie din loc in loc ca sa iasa aburul ... Am asezat sulurile de strudel pe tava cu hirtie de copt si am uns fiecare strudel cu ulei . La cuptor la foc maricel pina cind au evenit aurii ...
pt cine nu vrea sa faca foaia .. recomand foaia de placinta ( ca aia greceasca , turceasca , bulgareasca, romaneasca de la "piine", sau phylo .. cum ii mai zice pe aici ) si daca vreti sa puneti mai multe straturi de foaie ( nu mai mult de 3 ... pt un strudel ) nu uitati sa ungeti foile intre ele cu ulei ...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
4
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Zucchini pane cu mousse de gorgonzola
Bucataras.RO

Zucchini pane cu mousse de gorgonzola

Descoperă deliciul crocant al zucchini pane, perfect completat de mousse-ul fin și cremos de gorgonzola. O combinație...

Zucchini pane cu mousse de gorgonzola
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala