Tarta asortata umpluta cu piure de cartofi

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Tarta asortata umpluta cu piure de cartofi

Ingrediente

  • - 400 g foi de placinta
  • - 4-5 cartofi noi
  • - 150 g ciuperci brune
  • - 1 ardei gras rosu
  • - 1 ardei gras galben
  • - 200 g kaizer afumat
  • - 200 g cascaval
  • - 50 g parmezan
  • - 3 oua
  • - 1 ceascuta smantana
  • - Nucsoara, piper mozaic, boia dulce, sare
  • - Cimbru pentru decor - unt topit

Mod de preparare

Se curata cartofii, se spala si se pun la fiert in apa cu sare.
Dupa ce au fiert cartofii se scurg de pa si se paseaza sub forma unui piure si se lasa la racit.
Se bat oualele cu smantana si se amesteca in piure impreuna cu cascavalul ras, apoi se condimenteaza cu piper mozaic proaspat macinat, nucsoara, putina boia dulce si eventual sare daca mai necesita.
Se ung foile de placinta cu unt si se aseaja in forma de copt in straturi.
In timp ce lucram cu foile de placinta pentru a evita uscarea si ruperea lor le acoperim un servet de bumbac umed.
Dupa ce am terminat de asezat foile de placinta in forma de copta turna piureul peste foile de placinta si il nivelam.
Taiem fasii ardeiul, ciupercile si kaizerul si ornam in straturi tarta.
Se da la cuptor circa 25- 30 de minute apoi se scoate si se rade deasupra parmezan si se mai lasa la cuptor cateva minute.
Aceasta tarta se serveste rece la temperatura camerei asortata cu salata.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza
3
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza

Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza
Ceafa de porc la cuptor
4
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
5
Dulciuri

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Parteneri
Aperitiv briose cu salam, mazare, porumb si morcov
Bucataras.RO

Aperitiv briose cu salam, mazare, porumb si morcov

M-am inspirat dintr-o carte pentru reteta. Briosele au fost tare bune si cred ca mergea sa pun legume mai multe, chiar si in...

Aperitiv briose cu salam, mazare, porumb si morcov
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala