Tarta morarului

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Tarta morarului

Ingrediente

  • Ingrediente blat tarta:
  • 175 g faina alba
  • 100 g faina de porumb (malai grisat)
  • 100 gunt( margarina)
  • 1 ou
  • sare
  • 1 lingurita de amestec ierburi de Provence
  • Umplutura:
  • 3 oua de casa
  • 200 g telemea
  • 250 g frunze de spanac proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • o lingurita de legume deshidratate
  • plante de Provence
  • sare
  • marar verde
  • uns:
  • un galbenus
  • o lingurita de chimen
  • 4-5 oua de prepelita
  • cateva fasii de blat, taiate la latimea de 1 cm

Mod de preparare

Se prepara blatul tartei din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime, cu diametrul mai mare cu 2-3 cm decact cel al formei in care o coacem. Se unge o forma de tarta cu un pic de ule,i apoi se asaza foaia de tarta, se inteapa pe alocuri cu o furculita. Se bat ouale cu telemeaua maruntita si se pun peste blat.
Frunzele de spanac se dau intr-un clocot de apa cu sare, apoi se scurg, se trec sub jet de apa rece, pentru a -si pastra culoarea frumoasa si se toaca marunt cu un cutit, apoi se caleste un pic intr-un strop de ulei de masline in care am prajit 2 catei de usturoi. Se da de pe foc, se pune marar verde tocat fin. Se pune peste amestecul de branza, stratul de spanac care s-a racit un pic, apoi se pun cateva fasii de aluat, oprit din aluatul de tarta, se ung cu galbenusul de ou, se presara chimenul, apoi, in fiecare patrat format din fasiile de blat, se sparge cate un ou de prepelita. Se da la cuptorul incins 10 minute, la foc iute, apoi inca 15 minute la foc potrivit, pana se rumeneste frumos.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
1
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Tartiflette- specialitate Savoyarda
4
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
5
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Parteneri
Desert clatite, reteta de baza
Bucataras.RO

Desert clatite, reteta de baza

Clatitele se fac in fel si chip, iar fiecare are o reteta de baza. Eu cel mai des fac de post, recunosc, dar cateodata ni se...

Desert clatite, reteta de baza
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala