Tarta morarului

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Tarta morarului

Ingrediente

  • Ingrediente blat tarta:
  • 175 g faina alba
  • 100 g faina de porumb (malai grisat)
  • 100 gunt( margarina)
  • 1 ou
  • sare
  • 1 lingurita de amestec ierburi de Provence
  • Umplutura:
  • 3 oua de casa
  • 200 g telemea
  • 250 g frunze de spanac proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • o lingurita de legume deshidratate
  • plante de Provence
  • sare
  • marar verde
  • uns:
  • un galbenus
  • o lingurita de chimen
  • 4-5 oua de prepelita
  • cateva fasii de blat, taiate la latimea de 1 cm

Mod de preparare

Se prepara blatul tartei din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime, cu diametrul mai mare cu 2-3 cm decact cel al formei in care o coacem. Se unge o forma de tarta cu un pic de ule,i apoi se asaza foaia de tarta, se inteapa pe alocuri cu o furculita. Se bat ouale cu telemeaua maruntita si se pun peste blat.
Frunzele de spanac se dau intr-un clocot de apa cu sare, apoi se scurg, se trec sub jet de apa rece, pentru a -si pastra culoarea frumoasa si se toaca marunt cu un cutit, apoi se caleste un pic intr-un strop de ulei de masline in care am prajit 2 catei de usturoi. Se da de pe foc, se pune marar verde tocat fin. Se pune peste amestecul de branza, stratul de spanac care s-a racit un pic, apoi se pun cateva fasii de aluat, oprit din aluatul de tarta, se ung cu galbenusul de ou, se presara chimenul, apoi, in fiecare patrat format din fasiile de blat, se sparge cate un ou de prepelita. Se da la cuptorul incins 10 minute, la foc iute, apoi inca 15 minute la foc potrivit, pana se rumeneste frumos.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea
Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Cele mai apreciate rețete
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
1
Aperitive

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Eclere
3
Dulciuri

Eclere

Eclere
Bulete colorate
4
Aperitive

Bulete colorate

Bulete colorate
Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin

Prajitura cu cafea si mascarpone este perfecta pentru cei care iubesc aroma cafelei combinata cu o crema catifelata si pufoasa.

Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin
Parteneri
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale