Tarta Sarata cu Brinza si Pesto de Busuioc

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tarta Sarata cu Brinza si Pesto de Busuioc

Ingrediente

  • o foaie de aluat frantuzesc 230 gr
  • 400 gr brinza (cremoasa) stracchino
  • http: //en wikipedia Org/wiki/Stracchino] stracchino
  • 4 oua
  • 4 linguri lapte gras (eu am pus smintina nefermentata)
  • 50 gr pesto de busuioc traditional

Mod de preparare

- am incalzit cuptorul la 200°c
- am pus foaia de aluat cu hirtia de copt intr-o tava de tort (din cea care se desface) si am intepat numai fundul aluatului cu furculita
- am asezat cu lingura brinza care este cremoasa, nu trebuie sa fie strat uniform caci brinza se topeste oricum

- am batut ouale cu smintina si am adaugat pesto, apoi am varsat peste brinza
- am intors marginile aluatul peste umplutura
- am introdus tava cu tarta in cuptor si am redus temperatura la 180 °c, am lasat la copt cca 30 minute sau pina cind e aurie.

se taie dupa vreo 10 minute de cind ati scos-o din cuptor si se serveste calduta sau chiar rece (eu am mincat si rece si era la fel de buna, avantaj rece caci se taie mult mai bine si mai usor)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
1
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Tartiflette- specialitate Savoyarda
4
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
5
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Parteneri
Reteta ardeleneasca de Ciorba de cartofi cu costita afumata - reteta cu numarul 1600
Bucataras.RO

Reteta ardeleneasca de Ciorba de cartofi cu costita afumata - reteta cu numarul 1600

 Reteta ardeleneasca de Ciorba de cartofi cu costita afumata - reteta cu numarul 1600 Ce pot eu sa va aduc mai bun cu...

Reteta ardeleneasca de Ciorba de cartofi cu costita afumata - reteta cu numarul 1600
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala