Toba de Pui

Complexitate
redusa
Toba de Pui

Ingrediente

  • Pentru cca 10-12 portii:
  • -800 g piept de pui, dezosat si fara piele
  • -700 g pulpe de pui, dezosate si fara piele
  • -3- 5 catei de usturoi / 1 lingurita usturoi granulat
  • -½ lingurita piper
  • -1 lingura boia de ardei dulce sau ½ lingura boia dulce + ½ lingura boia iute (dupa gust)
  • -2 lingurite sare
  • -30 g gelatina, granule

Mod de preparare

* Carnea de pui se poate inlocui cu cea de curcan sau se pot folosi combinate.

Taiati carnea in felii lungi si subtiri.

Adaugati restul ingredientelor si omogenizati totul foarte bine.

Puneti compozitia intr-o punga speciala pentru fripturi la cuptor (marca Fino)

!!! Nu intepati punga asa cum scrie la instructiunile de folosire. Acest lucru se face pentru a avea o toba perfecta in care carnea sa fie cuprinsa de jur imprejur cu zeama, care dupa racire va deveni gelatina.

Legati bine punga si puneti-o intr-o tava de chec.

Dati in partea cea mai de jos a cuptorului incins, pentru 45- 50 min, la 180- 200 grade.

Scoateti tava din cuptor si asezati deasupra pungii o alta tava de chec de aceeasi dimensiune cu cea folosita si in care puneti ceva greu.

Lasati la racit pana a doua zi.

Indepartati greutatile si dati tava cu punga cu tot la frigider, pentru cateva ore.

Indepartati punga.

Serviti toba feliata.
Pastrati la frigider, invelita in hartie de copt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
3
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Piept de pui crocant cu paste si galbiori
Bucataras.RO

Piept de pui crocant cu paste si galbiori

Reţeta aceasta este de fapt o combinaţie de mai multe reţete. Eu am încercat s-o adaptez gusturilor mele. O...

Piept de pui crocant cu paste si galbiori
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala