Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente, instructiuni pas cu pas si sfaturi pentru servire. Pofta buna!
Taie mozzarella in batoane de aproximativ 1 cm grosime si 5-7 cm lungime. Intr-un bol, bate ouale cu putina sare si piper. Intr-o farfurie adanca, pune faina. Intr-o alta farfurie, amesteca pesmetul cu parmezanul ras si patrunjelul tocat. Tavaleste fiecare baton de mozzarella prin faina, scuturand excesul. Scufunda-l apoi in oul batut, asigurandu-te ca este acoperit complet.La final, tavaleste-l prin amestecul de pesmet, parmezan si patrunjel, presand usor pentru a se lipi bine. Intr-o tigaie adanca, incalzeste uleiul la foc mediu-mare.
Uleiul trebuie sa fie suficient de fierbinte pentru a praji, dar sa nu fie la temperatura maxima (in jur de 180°C este ideal). Prajeste batoanele de mozzarella in transe, pana devin aurii si crocante, aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte. Ai grija sa nu le aglomerezi in tigaie. Scoate batoanele prajite pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Serveste batoanele de mozzarella pane imediat, cat sunt calde si branza este topita in interior. Pot fi servite cu diverse sosuri: marinara, ranch, ketchup sau sos de usturoi.
Daca v-a placut retata noastra, atunci va invitam sa descoperiti si alte retete, la fel de delicioase: gustare calda- mozzarella cu rosii, la cuptor, bruschette de ton cu mozzarella sau salata caprese
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicatePentru reteta aceasta cu mici modificari, m-am inspirat de la Merisor. Varianta originala o gasiti aici. Intr-adevar este...
Desert placinta taraneasca cu gutuiCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii