Dupa indelungi asteptari iata si reteta mea pentru concurs!!
Cum suntem inca in plin sezon cald si avem la indemana o multumime de fructe si legume proaspete m-am gandit sa recreez un long drink super cunoscut: Bloody Mary. Cu totii stim ca e suc de rosii amestecat cu vodka, un pic de sare, piper si tabasco. Poate unii l-ati consumat, altii nu dar eu il recomand cu placere. La fel si creatia mea de azi.
Ingredientele folosite sunt cam aceleasi din clasic, doar ca am inlocuit tabasco si piperul cu ceea ce moldovenii nostrii au numit la inceputurile sale pe plaiuri moldave piperul alb. Si nu, nu vorbesc despre piperul alb, ci despre ..... ghimbir! Iar pentru ca gustul de proaspat si racoritor sa fie desavarsit am adaugat ... menta proaspata! Si pentru a profita fin plin de savoarea prospetimii sucul clasic de rosii este inlocuit cu rosii proaspat stoarse!
Se curata rosia de pielita si de seminte. Se taie cubulete si se pune in in bleder/vasul pt mixat daca il folositi pe cel plonjor. Se adauga frunse de menta proaspata, rupte cu mana daca sunt prea mari si ghimbirul curatat de marimea unui miez de migdale.
Daca optati pt varianta fara alcool, adaugati un pic de zahar brun sau mierer, dupa gust. Mixati. In paharul pt servit puenti echivalentul a doua cuburi de gheata pisata, vodka si sucul de rosii mixat.
Amestecati si serviti! Enjoy it!
Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteAcesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorVa multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase si va invit la cate-o feliuta delicioasa de tort!
Tort cu mousse de ciocolata cu lapte si ciocolata albaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii