Socată reţeta bunicii.
Se ia un borcan de 10 lt sau doua vase (5 lt fiecare) curate, fara urme de grasime pe ele si in care sa incapa, in mod egal, cate 5 lt de apa si sa mai ramana putin loc pentru zahar si lamai.
Se pune apa in vase/borcan, se toarna zaharul si se amesteca putintel dupa care se pun florile de soc si lamaile taiate felii si stoarse bine de sucul lor (in apa). Se pune sarea de lamaie (daca nu doriti prea acru, folositi mai putina sare de lamaie).
Se mai amesteca inca odata si se pune capac dar sa nu se acopere de tot supratata vasului. Se pastreaza asa intre 48 si 96 de ore sau mai exact pana apa devine galbuie si mirosul este foarte bun iar daca luam cu o lingura si gustam putin, cadem in extaz in fata finetii si bunatatii acestei bauturi.
Cand consideram ca este gata, luam sticle de plastic sau de sticla si cu o palnie peste care am asezat tifon, trecem la operatia numita" tras la sticle".
Dupa ce am filtrat totul si am umplut sticlele, punem capacelul la fiecare si punem in camara de alimente.
Se poae consuma imediat sau se poate pastra ceva mai mult in loc intunecos si rece.
Sucul in sticle se aciduleaza, deci atentie, daca deschideti o sticla care a stat mai mult timp, sa nu o agitati inainte pentru ca exista riscul ca la desurubare sa tasneasac afara exact ca si sampania.
Din cantitatile date va rezulta 10 lt de suc.
Pofta buna si spor la treaba.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAcesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatMi-a fost asa pofta de o pizza... si am testat si noua tava pe care am castigat-o la un concurs cu ocazia asta, dar am testat...
Pizza cu aluat nedospit, sunca, legume si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii