Bors de legume cu smantana

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Bors de legume cu smantana

Ingrediente

  • 1 ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • 1 morcov
  • 1 ardei galben
  • 3 cartofi potriviti
  • 3 linguri zarzavat
  • 300 gr pastai galbene subtiri
  • 2 linguri pasta de gogosari cu kapia
  • 150 gr rosii decojite in suc propriu
  • sare
  • piper
  • bors
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 3 crengute marar verde
  • 3 crengute leustean verde
  • bors pentru acrit
  • 6-7 linguri smantana de tara
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Pregatim toate legumele apoi punem ciorba pe foc.
Ceapa o curatam, o tocam, iar cea verde o taiem rondele.
Morcovul decojit il facem cubulete, iar ardeiul galben il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite.
Cartofii ii curatam si ii taiem cuburi.
Indepartam capetele la pastai, apoi le rupem in doua sau in trei, iar rosiile le tocam.
Intr-o oala incingem uleiul, apoi punem ceapa verde si uscata, zarzavatul, morcovul si rosiile decojite.
Punem 2-3 linguri de apa si le inabusim 3-4 minute.
Turnam circa 4-5 litri de apa si cand incepe sa fiarba, adaugam cartofii, ardeiul galben si pasta de gogosari cu kapia.
Acoperim cu un capac, lasam sa fiarba circa 15 minute, punem pastaile si 2-3 crengute de patrunjel verde, mararul verde, tocate marunt.
Condimentam cu sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba la foc potrivit.
Gustam din legume si cand sunt patrunse, punem bors, fierbinte, dupa gust.
Amestecam, lasam sa dea cateva clocote apoi incorporam smantana.
Mai lasam sa fiarba 1 minut si tragem ciorba de pe foc.
Deasupra punem restul de patrunjel si leusteanul verde, tocate.
Acoperim cu capacul pentru 10 minute pentru ca ciorba sa ia din aromele verdeturilor.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Conserva de Peste in Sos Tomat
1
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat
5
Carte de bucate

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat
Parteneri
Prajitura de post, cu suc de rosii
Culinar.RO

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia