Se curata pestele, se portioneaza, se spala si se pune la fiert cu apa si putina sare. Se lasa sa traga doua, trei clocote, pana cand pestele se fierbe, insa trebuie avut grija sa nu fiarba prea mult sa se imprastie in oala.
Se scoate pestele pe un platou si se strecoara supa obtinuta; in supa se pun cartofii, tocati cuburi potrivite si se pun la fiert la foc potrivit.
Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei; cand ceapa isi schimba culoarea, se adauga gogosarul tocat, ardeiul capia tocat, ardeiul verde tocat ,morcovul tocat, vanata feliata in felii fine, condiment cu gust de legume si se lasa la foc mic, sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile, apoi se adauga rosiile taiate cubulete. Se fierbe incet, pret de cateva minute, apoi se toarna acest mix de legume in oala cu supa si cartofi. Se continua fierberea, pana legumele sunt patrunse foarte bine; se mai adauga sare dupa gust, bors maggi dupa gust, se lasa sa traga doua, trei clocote si se opreste focul. Se presara patrunjel tocat marunt.
Se pune bors in farfurie si peste bors, se va aseza cate o bucata de peste fiert. A nu se pune carnea in oala cu bors, deoarece exista riscul ca oasele sa se imprasite si asa sa fie o adevarata aventura, atunci cand vrei sa manaci bors de peste.
Se serveste cu ardei iute. Sa aveti pofta, dragilor!
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitivPrajitura cu cafea si mascarpone este perfecta pentru cei care iubesc aroma cafelei combinata cu o crema catifelata si pufoasa.
Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert finCa sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Comentarii