Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat si tarhon la kucta

Portii
12
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat si tarhon la kucta

Ingrediente

  • 500 g de fasole boabe
  • 1 ciolan de porc afumat
  • 1 ceapa alba
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 radacina patrunjel
  • 200 g pulpa de rosii
  • cimbru
  • tarhon
  • sare
  • piper
  • Ptr acrit:
  • zeama de tarhon in otet

Mod de preparare

Fasolea am lasat-o la inmuiat in apa de pe o zi pe alta. A doua zi am scurs apa de pe fasole si am adaugat fasolea in kucta mea care statea pe raft pe post de bibelou. Zarzavatul l-am spalat, curatat si l-am taiat cubulete si l-am adaugat in kucta inafara de ceapa si pulpa de rosii.

Ciolanul l-am spalat si l-am pus peste fasole. Am adaugat apa trei sferturi din kucta. Am pus capacul oalei. Am tinut oala pe foc timp de 35-40 de minute de cand a inceput sa scoata aburi prin supapa. Suficient pentru ca si carnea sa fie fiarta bine.

Inainte de a deschide capacul, am pus oala in chiuveta si am lasat sa curga pe ea apa rece, lucru care a dus la scaderea presiunii din interior. Ca sa ma asigur ca nu-s in primejdie, am ridicat clapeta care deschide supapa. Presiunea s-a echilibrat si am putut deschide oala in siguranta.

Am scos ciolanul, l-am lasat sa se raceasca putin si l-am taiat felii. Separat, am calit ceapa taiata cubulete si am adaugat pulpa de rosii. Am pus totul in oala alaturi de fasole si ciolanul taiat, am adaugat cimbru, am sarat, piperat si am acrit cu zeama de tarhon si tarhon taiat marunt.

Pofta buna!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Coronita Aperitiv
2
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Tartiflette- specialitate Savoyarda
5
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Parteneri
Tort cu banane si ciocolata (de post)
Bucataras.RO

Tort cu banane si ciocolata (de post)

Astazi va aduc un tort ciocolatos de post. Nu arata el sofisticat, dar va asigur ca e demential de bun. Crema e densa si...

Tort cu banane si ciocolata (de post)
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala