Ciorba de maruntaie de pui cu tarhon

Complexitate
redusa
Ciorba de maruntaie de pui cu tarhon

Ingrediente

  • 300 gr maruntaie (Inimi, pipote )
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1/4 telina ( de marime mijlocie)
  • 1 ardei gras
  • 300 ml smantana
  • 2 galbenusuri ou
  • 50 gr orez (cca 2 ls)
  • sare, delikat
  • 1 legatura tarhon( sau 2 lingurite tarhon uscat )
  • 50 ml otet, sau zeama de lamaie

Mod de preparare

Inimile se spala , se curata , se taie in doua ptr a se curata restul de sange ramas. Se pune in 2.5 l apa la fiert cu putina sare si se indeparteaza spuma care se formeaza in timpul fierberii.

Orezul se alege , se spala , si se pune in apa rece . Legumele le curatam , spalam si le taiem cubulete .

Cand au fiert inimioarele adaugam si legumele taiate cubulete. Dupa cca 15 minute adaugam si orezul . Se potriveste gustul cu sare , delikat si turnam la ciorbica cand orezul e fiert 50 ml otet si cele 2 lingurite de tarhon.

Intre timp frecam cele 2 galbenusuri de ou cu smantana , il subtiem cu zeama de la ciorbica treptat , apoi il turnam in oala si lasam sa dea un clocot.

PS. daca aveti tarhonul pastrat in otet nu mai puneti otet la ciorba .

Pofta Buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu miere si multa frisca
4
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Peste la cuptor - a la grec
5
Mancaruri cu peste

Peste la cuptor - a la grec

Peste la cuptor - a la grec
Parteneri
Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval

Astazi iti arat un alt snack rapid si extrem de gustos. De data aceasta fara carne: trigoane cu ciuperci si cascaval. Le vei...

Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala