Ciorbă de miel reţetă. Carnea bine spalata, eventual tinuta putin in apa cu sare si otet (cca. 1 ora), se pune la fiert, cu sare la apreciere, dupa preferinte, si se spumeaza.
Ceapa taiata cat ma marunt, se caleste usor in unt sau ulei, pana se inmoaie. Nu se rumeneste si doar se caleste. Se aduga morcovii si patrunjelul, date pe razatoarea medie si se mai calesc impreuna cca. 10 min.
Cand carnea este pe jumate fiarta, se adauga mixul calit si se lasa sa fiarba impreuna la foc mic, cu capac.
Galbenusurile se bat bine cu smantana si se adauga in ciorba, amestecand usor cu un tel. Se adauga si bors, dupa gust, sau zeama de lamaie si se mai fierbe cca. 10 min.
Daca am acrit cu bors, se asezoneaza cu o legatura de leustean. Daca am pus lamaie, se asezoneaza cu patrunjel.
Se serveste fierbinte, cu ardei iute. Se mai poate acri, dupa gust, cu otet si se mai poate drege, in farfurie, cu smantana sau iaurt crema.
Pofta buna!
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitivPrajitura cu cafea si mascarpone este perfecta pentru cei care iubesc aroma cafelei combinata cu o crema catifelata si pufoasa.
Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert finCa sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Comentarii