Prima data ne ocupam de salata pe care o vom spala frunza cu frunza si o lasam sa se scurga foarte bine.
In cratita in care facem ciorba, calim ceapa rosie data prin razatoare, morcovul in uleiul de masline, adaugam slanina taiata feliute, 1/2 capatana usturoi pisat.
Adaugam apa si condimente dupa gust, lasam sa fiarba la foc potrivit.
Cand ciorba fierbe in clocot, adaugam salata rupta bucatele si lasam sa fiarba cca. 5 min.
Intr-un bol amestecam smantana cu frunzele de patrunjel, usturoiul pisat, sare si treptat cu polonicul ciorba pana ce ajunge la temperatura ciorbei.
Adaugam peste ciorba si mai lasam sa fiarba un clocot.
Omleta-batem ouale cu sare, piper, verdeata, ierburi de gradina. Turnam compozita in uleiul incins, intoarcem, lasam sa se prajeasca 2 min, dupa care scoatem pe un tocator si taiem fasii.
Servim ciorba cu omleta si patrunjel verde deasupra.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicatePentru reteta aceasta cu mici modificari, m-am inspirat de la Merisor. Varianta originala o gasiti aici. Intr-adevar este...
Desert placinta taraneasca cu gutuiCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii