Se curata varza bine si se pune la fiert in apa. Punem mai multa apa de la inceput, deoarece in timpul fierberii se mai evapora. Intre timp, taiem ceapa si morcovul cubulete si le calim in ulei. Dupa ce varza s-a fiert pe jumatate, adaugam ceapa si morcovul, impreuna cu uleiul. Lasam sa fiarba aproximativ 10 minute, dupa care adaugam cartoful taiat cubulete.
Astfel ciorba va mai fierbe aproximativ 15 minute la foc potrivit, sau pana ce cartoful se fierbe. Intre timp vom amesteca smantana, galbenusurile si faina intr-un castron si vom adauga treptat zeama de la ciorba, bineinteles amestecand continuu. Cand s-a umplut castronul cu zeama, acesta se va varsa treptat in ciorba, amestecand cu grija.
Se mai lasa 10 minute, dupa care se condimenteaza dupa gust cu sare, vegeta si piper. Dupa ce am oprit focul se adauga mararul tocat marunt.
Se serveste calda, iar daca mai este nevoie se mai adauga smantana.
Pofta buna!!!
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicatePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorE foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Comentarii