Procedam prima data la desararea verzei murate si a rosiilor la saramura. Fasolea o punem la umflat de ceva vreme inainte, spalam legumele si le curatam de coaja si impuritati. Taiem jumatate din varza marunt de tot legumele la fel si ele taiate, dupa care le calim pe toate la foc mic.
Punem fasolea la fiert schimbam 2-3 ape si le lasam la fiert cu o creanga de cimbru. Dupa ce a fiert fasolea potrivim vasul de ciorba pe jumatate cu apa punem fasolea fiarta si legumele calite.
Continuam fiertul ciorbei, adaugam leusteanul pe jumatate iar la sfarsit cei 2 litri de zar si rosiile desarate taiate in 4-6 bucati fiecare Inca 10 min de fiert si sarbusca noastra este gata.
Se poate face referire la faptul ca fara zar (doar cu apa) se numeste sarbusca, si poate fi luata mancare de post, cu zar in reteta se numestezarbusca iar daca e de dulce merita tot sprijinul nostru de a pune si un os afumat la fiert
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorRulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Comentarii