De preferat, sa avem o supa/stok de pui sau de legume gata facuta. De obicei, eu o fac in momentul in care fac supa. Strecor supa de pui printr-o sita deasa. In supa clara de pui, adaug galbiorii dezghetati, morcovii, pastarnacul si tija de apio, toate taiate rondele. Usturoiul se curata, se taie in felii si se caleste in putin ulei de masline. Atentie sa nu-l prajim prea tare ca devine amarui! Punem si usturoiul cu tot cu ulei in oala, peste supa cu legume. Lasam sa fiarba pana legumele sunt bine fierte.
Intre timp, curatam de coaja cartofii si ii taiem cuburi. Cand legumele sunt aproape de foarte bine fierte, adaugam cartofii si lasam sa fiarba pana toate legumele se sfarama usor cu furculita. Luam supa de pe foc si, cu un blender vertical de mana, pasam bine totul, pana supa devine cremoasa. Adaugam cascavalul ras mare si blenduim din nou pana cascavalul se topeste. Punem supa pe foc, asezonam dupa gust si lasam sa dea in clocot. Se serveste dupa gust si dorinta, cu smantana si crutoane.
Sa va fie de folos reteta!
Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePastrez din vara anului trecut reteta "Nougat glacé" ca fiind un deliciu aromat de preparat in zi de sarbatoare. Stiu ca au...
Nougat glacé cu sos caramelCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii