Supa crema de rosii cu galuste

Portii
8
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de rosii cu galuste

Ingrediente

  • 3-4 cartofi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 1 telina micuta
  • 1 pastarnac
  • 1-1,5 kg rosii dulci, bine coapte sau 2 cutii cuburi de rosii
  • 2 oua
  • 6 linguri cu gris
  • patrunjel verde
  • 3 linguri ulei
  • sare,piper
  • o mana de fidea, optional

Mod de preparare

Spalam si curatam legumele, apoi le taiem bucati. Rosiile, daca sunt proaspete, se oparesc, se decojesc si se maruntesc.
Legumele, cu exceptia rosiilor, se pun la fiert intr-o oala de 4 l cu apa si 2 linguri cu ulei.
Cand sunt aproape fierte, adaugam si rosiile si mai lasam pe foc pret de cateva clocote, apoi le scoatem intr-o strecuratoare.
In timp ce fierb legumele, nu stam degeaba. Batem ouale, adaugam grisul in ploaie si-l incorporam bine, compozitia trebuie sa se desprinda de farfurie cand amestecam. Punem si o lingura cu ulei, putina sare, amestecam energic si lasam deoparte 20-30 minute. In functie de marimea oualelor, cantitatea de gris poate varia:plus sau minus o lingura.
Legumele usor racorite le zdrobim in blender pana obtinem un piure, pe care-l adaugam in zeama ramasa.
Aducem la punctul de fierbere si cu ajutorul unei lingurite umezite in supa clocotinda, formam galustile si le adaugam in zeama. Deasupra fiecareia punem cate o lingura cu apa rece.
Spre final, cand galustile sunt fierte, daca dorim adaugam si o mana de fidea, potrivim de sare si presaram patrunjelul verde tocat.
Este reteta bunicii mele si nu ma abat de la ea niciodata. Si totusi gustul...difera. Poate ca ea folosea legume netratate, curate, ingrijite de bunicul cat era ziua de lunga in minunatia de gradina pe care o aveau. Oricum, cea preparata de mamaia mea avea cel mai bun gust din lume, pe care din pacate nu o sa-l mai intalnesc niciodata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Curry de pui - cel mai gustos curry
4
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
5
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Parteneri
Tort festiv pentru Paste
Bucataras.RO

Tort festiv pentru Paste

Iata o idee de tort pentru sarbatorile de Paste. Este un tort usor de facut, racoros, aspectuos care vine perfect in...

Tort festiv pentru Paste
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala