Supa crema de rosii cu galuste

Portii
8
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de rosii cu galuste

Ingrediente

  • 3-4 cartofi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 1 telina micuta
  • 1 pastarnac
  • 1-1,5 kg rosii dulci, bine coapte sau 2 cutii cuburi de rosii
  • 2 oua
  • 6 linguri cu gris
  • patrunjel verde
  • 3 linguri ulei
  • sare,piper
  • o mana de fidea, optional

Mod de preparare

Spalam si curatam legumele, apoi le taiem bucati. Rosiile, daca sunt proaspete, se oparesc, se decojesc si se maruntesc.
Legumele, cu exceptia rosiilor, se pun la fiert intr-o oala de 4 l cu apa si 2 linguri cu ulei.
Cand sunt aproape fierte, adaugam si rosiile si mai lasam pe foc pret de cateva clocote, apoi le scoatem intr-o strecuratoare.
In timp ce fierb legumele, nu stam degeaba. Batem ouale, adaugam grisul in ploaie si-l incorporam bine, compozitia trebuie sa se desprinda de farfurie cand amestecam. Punem si o lingura cu ulei, putina sare, amestecam energic si lasam deoparte 20-30 minute. In functie de marimea oualelor, cantitatea de gris poate varia:plus sau minus o lingura.
Legumele usor racorite le zdrobim in blender pana obtinem un piure, pe care-l adaugam in zeama ramasa.
Aducem la punctul de fierbere si cu ajutorul unei lingurite umezite in supa clocotinda, formam galustile si le adaugam in zeama. Deasupra fiecareia punem cate o lingura cu apa rece.
Spre final, cand galustile sunt fierte, daca dorim adaugam si o mana de fidea, potrivim de sare si presaram patrunjelul verde tocat.
Este reteta bunicii mele si nu ma abat de la ea niciodata. Si totusi gustul...difera. Poate ca ea folosea legume netratate, curate, ingrijite de bunicul cat era ziua de lunga in minunatia de gradina pe care o aveau. Oricum, cea preparata de mamaia mea avea cel mai bun gust din lume, pe care din pacate nu o sa-l mai intalnesc niciodata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Salata Boeuf

Salata Boeuf

Salata Boeuf
Cele mai apreciate rețete
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
1
Aperitive

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Bulete colorate
2
Aperitive

Bulete colorate

Bulete colorate
Paste umplute cu urda si marar
4
Paste

Paste umplute cu urda si marar

Paste umplute cu urda si marar
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Tort diplomat
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale