Supa de rata cu taitei de casa

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
150 minute
Complexitate
redusa
Supa de rata cu taitei de casa

Ingrediente

  • 1 kg rata de curte (mai bine zis: spate, aripi, gat)
  • 5 litri apa
  • 4-5 morcovi
  • 1 telina
  • 2 buc. pastarnac
  • 1 ceapa
  • sare
  • patrunjel verde
  • taitei facuti in casa

Mod de preparare

Legumele se curata si se spala bine, apoi se taie pe lungime morcovul si pastarnacul, iar telina se taie in 2-3 bucati. Ceapa se cresteaza in doua.

Se pune intr-o oala incapatoare carnea bine spalata impreuna cu apa rece. Se adauga o lingurita de sare si se lasa sa fiarba pana se aduna spuma deasupra. Cu o spumiera se aduna spuma atata timp cat este necesar (pana nu se mai face), apoi se pune sa fiarba telina si pastarnacul. Mai tarziu, se adauga morcovul si ceapa. Se lasa sa fiarba totul la foc mic pentru a nu se tulbura supa daca clocoteste. Ceapa, la un moment dat se va scoate din supa. Se potriveste de sare dupa gust si se lasa pe foc pana cand este facuta carnea si legumele fierte. La mine a durat in jur de 2 ore si jumatate. La final, se strecoara supa.

Taiteii se fierb separat, se pun in supa si se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna. Se serveste asezonata cu patrunjel verde sau piper macinat.

Este foarte gustoasa! Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Coronita Aperitiv
2
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Tartiflette- specialitate Savoyarda
5
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Parteneri
Tort cu banane si ciocolata (de post)
Bucataras.RO

Tort cu banane si ciocolata (de post)

Astazi va aduc un tort ciocolatos de post. Nu arata el sofisticat, dar va asigur ca e demential de bun. Crema e densa si...

Tort cu banane si ciocolata (de post)
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala