Ciorba de loboda

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Ciorba de loboda

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 3-4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 legatura loboda rosie
  • 1 legatura loboda alba
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura leurda
  • 1 legatura macris
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leustean
  • 1 cescuta orez cu bobul lung
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 1 lingura bulgarasi de savoare
  • 500 ml zeama de varza sau bors

Mod de preparare

Se pune uleiul la incins in oala in care urmeaza sa facem ciorba. Morcovii se curata si se taie rondele, ardeiul de taie cubulete, se calesc in uleiul incins pentru 2-3 minute.
Se adauga apoi ceapa verde taiata in bucati de aproximativ 1 cm. Se continua calirea pentru inca 2 minute. Se pune apa fierbinte(aproximativ 1,5-2 litri) si se fierb legumele 20 minute. Intre timp se spala si se taie vegetalele. Se adauga loboda, leurda si macrisul taiate in fasii. Se pune si orezul clatit in mai multe ape si se continua fierberea inca 12-15 minute, pana orezul este aproape fiert. Se adauga pasta de gogosari, bulgarasi de savoare si zeama de varza sau bors in functie de cat dorim de acra sa fie ciorba. Se lasa sa fiarba 5-10 minute, pana orezul este complet fiert. Se opreste focul, se adauga patrunjelul si leusteanul tocat fin. Se serveste calda sau rece, dupa preferinte, cu smantana sau iaurt daca nu tineti post… Sa va fie de folos!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post
Varza Calita, de Post

Varza Calita, de Post

Varza Calita, de Post
Burgeri cu Varza de Brussel, Cartofi si Chorizo

Burgeri cu Varza de Brussel, Cartofi si Chorizo

Burgeri cu Varza de Brussel, Cartofi si Chorizo
Cele mai apreciate rețete
Conserva de Peste in Sos Tomat
1
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Cornulete cu Nuca II
3
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Tort Primavara
5
Dulciuri

Tort Primavara

Tort Primavara
Parteneri
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Culinar.RO

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia