Reteta simpla pentru briose pufoase cu ciocolata. Descopera cum sa pregatesti aceste delicii rapid, folosind ingrediente de baza. Pofta buna!
Pregateste cuptorul: Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava pentru briose cu hartii de briose. Intr-un bol mare, amesteca faina, zaharul, praful de copt si praful de sare. Intr-un alt bol, bate ouale, adauga laptele, untul topit si esenta de vanilie. Amesteca bine pana se omogenizeaza. Toarna amestecul de ingrediente umede peste cel de ingrediente uscate si amesteca usor pana cand toate ingredientele sunt incorporate.
Nu amesteca prea mult, aluatul trebuie sa fie usor grunjos. Adauga picaturile de ciocolata in aluat si amesteca usor pentru a le distribui uniform. Umple fiecare forma de briosa pana la aproximativ 3/4 din capacitate cu aluat. Pune tava in cuptorul preincalzit si coace pentru 18-20 de minute sau pana cand briosele sunt aurii si trec testul scobitorii (o scobitoare introdusa in centru trebuie sa iasa curata). Lasa briosele sa se raceasca in tava pentru 5 minute, apoi transfera-le pe un gratar pentru a se raci complet.
Daca ti-a placut reteta noastra, te invitam sa descoperi si alte retete, la fel de delicioase: briose cu afine - reteta de briose pufoase, briose cu gem de gutui si frisca sau briose delicioase cu vanilie si picaturi de ciocolata
Pofta buna!
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii