Ceafa de porc frageda la tigaie cu rosii cherry si rozmarin

Ceafa de porc frageda, rumenita la tigaie, alaturi de rosii cherry suculente si aroma delicata de rozmarin – o explozie de gusturi perfecte pentru o masa de neuitat!

Ceafa de porc frageda la tigaie cu rosii cherry si rozmarin

Ingrediente

  • 4 felii de ceafa de porc
  • 200 g rosii cherry
  • 2 crengute de rozmarin proaspat
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 50 ml vin alb (optional)
  • Apa fierbinte
  • ​Sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Condimenteaza feliile de ceafa de porc cu sare si piper pe ambele parti. Lasa-le sa se odihneasca 10-15 minute la temperatura camerei. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare, la foc mediu. Adauga feliile de ceafa in tigaie si prajeste-le 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand capata o crusta aurie. Adauga cateii de usturoi intregi (usor zdrobiti) si crengutele de rozmarin. Gateste-le 1 minut pentru a elibera aromele.

E momentul sa adaugi aproximativ 100 ml de apa fierbinte in tigaie, sa-i pui capacul si sa lasi carnea sa se inabuse. Adauga apa ori de cate ori e necesar, pana cand carnea e gatita si suculenta. Nu uita sa tii tigaia acoperita cu capacul!

Acum capacul poate fi ridicat, adauga rosiile cherry intregi si gateste-le 4-5 minute, pana cand se inmoaie usor si isi elibereaza sucul. Toarna vinul alb peste rosii si lasa-l sa fiarba inca 1-2 minute pentru a se evapora alcoolul, formand un sos delicios. Apoi, gata! Serveste ceafa de porc alaturi de rosii cherry si sosul din tigaie. Poti adauga ca garnitura piure de cartofi, orez sau o salata proaspata.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
5
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Parteneri
Aperitiv pungute cu ciuperci
Bucataras.RO

Aperitiv pungute cu ciuperci

Aperitiv pungute cu ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala