Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Checul cu cirese este un desert delicios si usor de preparat, ideal pentru zilele de vara. Cu un aluat pufos si aromat, presarat cu cirese suculente, acest chec va cuceri orice degustator. Urmeaza reteta simpla si bucura-te de o prajitura perfecta pentru intreaga familie.

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Ingrediente

  • • 300 g cirese (fara samburi)
  • • 250 g faina
  • • 200 g zahar
  • • 100 ml ulei
  • • 100 ml lapte
  • • 4 oua
  • • 1 plic praf de copt (10 g)
  • • 1 plic zahar vanilat (8 g)
  • • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • • Un praf de sare

Mod de preparare

  • Spala ciresele, indeparteaza samburii si pune-le intr-o strecuratoare pentru a se scurge de excesul de suc.
  • Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o compozitie spumoasa.
  • Adauga treptat uleiul si continua sa mixezi.
  • Toarna laptele si amesteca bine.
  • Incorporează faina cernuta impreuna cu praful de copt si praful de sare.
  • Adauga coaja rasa de lamaie si amesteca pana la omogenizare.
  • Incalzeste cuptorul la 180°C (350°F).
  • Unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava de chec.
  • Toarna jumatate din compozitia de chec in tava.
  • Pune jumatate din ciresele pregatite deasupra compozitiei din tava.
  • Toarna restul compozitiei de chec si niveleaza.
  • Distribuie restul de cirese deasupra aluatului.
  • Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace pentru aproximativ 40-45 de minute sau pana cand checul trece testul cu scobitoarea (scobitoarea introdusa in centru trebuie sa iasa curata).
  • Dupa ce s-a copt, lasa checul sa se raceasca in tava pentru 10 minute, apoi scoate-l pe un gratar pentru a se raci complet.
  • Dupa ce s-a racit complet, poti sa-l tai felii si sa-l servesti. Este delicios atat simplu, cat si alaturi de un pahar de lapte sau o ceasca de ceai.
    Pofta buna!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Tartiflette- specialitate Savoyarda
4
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
5
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Parteneri
Desert negresa de post cu visine si nuca
Bucataras.RO

Desert negresa de post cu visine si nuca

O prajitura pufoasa si delicioasa ca nici nu zici ca e de post! Si se prepara si foarte usor, este gata in mai putin de...

Desert negresa de post cu visine si nuca
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala