Spalati si stergeti ardeii de apa. Coaceti-i pe o tabla, pusa deasupra flacarii de la aragaz, intorcandu-i mereu. Sau puteti sa-i puneti intr-o tava, la cuptor, la foc mic, cu multa atentie sa nu-i ardeti.
Curatati-i de coaja arsa si aranjati-i in borcane potrivite, cu codita in sus sau cum doriti.
Separat, amestecati otetul cu sarea pana ce aceasta se dizolva si turnati peste ardeii din borcane, astfel incat sa fie complet acoperiti.
Dati la camara.
Sfat: Folositi mai multi ardei iuti de culoare rosie pentru ca se curate foarte usor de pielita, dar nu-i neglijati nici pe ceilalti pentru a realiza o paleta de culori.
Pentru curatatul pielitei procedati astfel: cu varful ascutit al unui cutit, despicati usor pielita de-a lungul ardeiului, doar cativa centimetri, de la codita spre varf.
Apoi trageti de pielita de la varful ardeiului, tinand de codita si aceasta se va desprinde in intregime, asa cum naparleste sarpele.
Pentru ca aceasta operatie sa se faca asa cum am descris-o, ardeiul nu trebuie sa se arda la copt, mai mult sa se inmoaie si doar pe alocuri sa se innegreasca si sa capete gustul caracteristic de ardei copt.
Nu necesita bain-marie sau sterilizare.
Se pot consuma de a doua zi, dar sunt mult mai buni si-si dezvolta aroma, dupa ce stau la murat, cel putin 1 luna, cand ardeii si zeama capata o alta savoare.
Consumati-i ca muratura langa ciorbe, mancaruri grase cu carne, fripturi etc. Incercati si la sarmale, acompaniate de o tuica de prune ardeleneasca.
Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteO prajitura pufoasa si delicioasa ca nici nu zici ca e de post! Si se prepara si foarte usor, este gata in mai putin de...
Desert negresa de post cu visine si nucaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii