Fasole Pastai Uscata la Soare

Complexitate
redusa
Fasole Pastai Uscata la Soare

Ingrediente

    Mod de preparare

    Am avut destul de multa fasole in gradina anul asta asa ca am decis sa pun si pentru iarna la congelator dar sa si usuc niste pastai. Pentru cine nu are uscator de fructe/legume metoda asta este ideala ....

    Se iau pastaile de fasole sanatoase, se spala bine si se curata de capete. Se ia o oala mai mare si se umple cu apa (depinde de cantitatea de fasole care o aveti) dupa care se pune pe foc.
    In momentul in care apa incepe sa fiarba se introduc in vas pastaile.

    Se fierb circa 10 minute dupa care se rastoarna intr-o strecuratoare, se scurg bine de apa dupa care se aseaza pe un gratar, se rasfira si se acopera cu un tifon.

    Se aseaza la soare si din cand in cand avem grija sa mai le intoarcem de pe o parte pe alta pentru a preveni o eventuala mucegaire. In trei sau patru zile fasolea ar trebui sa fie uscata. Seara fasolea se pune in casa iar dimineata se scoate iarasi la soare.

    Gratarul pe care trebuie puse pastaile sa nu lipseasca pentru ca ele au nevoie ca aerul sa circule si pe dedesubtul lor.

    Sunt gata cand textura lor este casanta.

    Pentru folosirea lor iarna, pastaile se pun in apa calduta de seara pana dimineata. In timpul asta ele se rehidrateaza si putem sa o folosim ca o fasole pastai proaspata.

    Se pastreaza in pungi de hartie sau in saculeti de panza la loc intunecat si uscat.

    In cazul in care depozitati pastaile uscate in locuri umede ele tind sa absoarba umezeala din aer si pot sa mucegaiasca.

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Pasca traditionala cu branza si stafide

    Pasca traditionala cu branza si stafide

    Pasca traditionala cu branza si stafide
    Friptura De Miel

    Friptura De Miel

    Friptura De Miel
    Drob de Miel

    Drob de Miel

    Drob de Miel
    Cele mai apreciate rețete
    Clatite cu dovlecel si branza
    1
    Aperitive

    Clatite cu dovlecel si branza

    Clatite cu dovlecel si branza
    Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
    2
    Dulciuri

    Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

    Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

    Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
    Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
    3
    Carte de bucate

    Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

    Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

    Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
    Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
    4
    Carte de bucate

    Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

    Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

    Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
    Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
    5
    Dulciuri

    Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

    Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
    Parteneri
    Ciorba de perisoare cu varza rosie
    Bucataras.RO

    Ciorba de perisoare cu varza rosie

    Ciorba de perisoare cu varza rosie
    Cozonac pufos cu aluat oparit
    Culinar.RO

    Cozonac pufos cu aluat oparit

    Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

    Cozonac pufos cu aluat oparit
    Pasca traditionala
    Gustos.RO

    Pasca traditionala

    Pasca traditionala