Am luat capsunile si le-am indepartat codita si frunzele dupa care le-am spalat bine de tot. Le-am asezat in vas si am pus tot zaharul peste ele si am lasat asa pana a doua zi. Am mai amestecat in ele dupa vreo 3 ore de la adaugarea zaharului.
Pana dimineata zaharul a fost aproape topit. Am luat vasul si l-am pus pe foc moale, am adaugat lamaia (sucul) si din momentul in care a inceput sa fiarba am stat cu lingura de lemn in el, amestecand intr-una. Din cand in cand (destul de des) luam de pe foc si curatam de spuma (face o spuma groaznic de multa).
Spuma trebuie indepartata pentru a nu se zaharisi gemul pe parcursul pastrarii la borcan.
Se fierbe circa 15-20 de minute. e un chin sa tot indepartezi spuma asta, ai senzatia ca nu mai dispare in veci ... trebuie atentie marita pentru ca spuma se ridica la suprafata intr-o fractiune de secunda si da in foc
Stingem focul dupa scurgerea minutelor, acoperim si lasam pana a doua zi cand incalzim si dam in clocot pentru 10 minute, amestecand mereu si indepartand spuma care se formeaza. a doua zi spuma este mai putina, nu mai are tendinta de a da in foc asa intr-o clipa, si siropul deja se vede ceva mai legat.
Dupa scurgerea celor 10 minute luam de pe foc, acoperim si lasam pana in ziua urmatoare.
a treia zi deja siropul a scazut mult, s-a ingroast dar totusi este destul de lichid. Punem iar pe foc, adaugam vanilia daca folosim si fierbem iarasi 10-15 minute.
Punem fierbinte la borcane steriizate, capsam /filetam capacele si punem intre paturi sa stea la cald pana se racesc borcanele complet, in jur de 2 zile. Le pastram in camara si servim cu paine cu unt, clatite, gris cu lapte, orez fiert, prajituri, etc.
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitivPrajitura cu cafea si mascarpone este perfecta pentru cei care iubesc aroma cafelei combinata cu o crema catifelata si pufoasa.
Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert finCa sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Comentarii