Gem Fin cu Vanilie din Corcoduse Rosii

Complexitate
redusa
Gem Fin cu Vanilie din Corcoduse Rosii

Ingrediente

  • Pentru 1 portie:
  • -2,5 kg corcoduse rosii
  • -2 kg zahar
  • -2 pliculete zahar vanilat
  • -zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare

Curatati corcodusele de codite, spalati si strecurati.

Puneti-le la fiert cu apa cat sa le acopere bine, la foc mic, pana ce coaja se crapa si pulpa incepe sa se desprinda de sambure (aprox 10- 15 min).

Luati de pe foc si scurgeti apa.

Treceti fructele printr-o sita pentru a separa pulpa de samburi si pielita.

Puneti la fiert pasta obtinuta pana ce incepe sa se ingroase, amestecand mereu (circa 20- 25 min).

Adaugati zaharul, zaharul vanilat, zeama de lamaie si fierbeti in continuare inca 20 min sau pana ce gemul este bine ingrosat.

Indepartati vasul de pe foc si faceti proba cu picatura ca la dulceata; daca nu este bine legat repuneti vasul pe foc inca 5 min, apoi repetati operatiunea.

* Luati intotdeauna vasul de pe foc inainte de a verifica cat este de legat gemul pentru ca acesta sa nu continue fierberea.

Turnati gemul fierbinte in borcane sterilizate.

Infiletati capacul si dati la dunst uscat (intre paturi), pana se racesc complet, cu borcanele rasturnate pe capac.

Etichetati si dati la camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea
Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Cele mai apreciate rețete
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
1
Aperitive

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Eclere
3
Dulciuri

Eclere

Eclere
Bulete colorate
4
Aperitive

Bulete colorate

Bulete colorate
Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin

Prajitura cu cafea si mascarpone este perfecta pentru cei care iubesc aroma cafelei combinata cu o crema catifelata si pufoasa.

Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin
Parteneri
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale