Gogonelele murate in saramura sunt o delicatesă traditionala, cu o combinatie perfect echilibrata de arome si texturi.
Gogonelele si varza sunt printre ultimele roade ale toamnei care se pot conserva si a le savura la iarna. Iar cel mai simplu este sa le pui la murat in saramura, exact cum faceau bunicile pe vremuri.
Nu am cantarit gogonelele, am pus dupa ochi intr-un borcan de 4250 ml.
Se spala gogonelele si se lasa sa se scurga bine de apa. Se curata morcovul si se taie rondele. Hreanul se curata si se spala.
Se asaza pe fundul borcanului mararul si cumbrul. Se pun gogonelele, iar printre ele se asaza cate o felie de hrean, rindele de morcov pana umplem tot borcanul. Se adauga si boabele de mustar si de piper, se pune si frunza de dafin iar printre gogonele se asaza si ardeiul iute.
Se prepara saramura din apa si sare. La un litru de apa se pune o lingura de sare grunjoasa. In borcanul meu au intrat 1,6 litri de apa la care am adaugat 1,5 lg sare grunjoasa.
Se pune pe foc sa se incalzeasca usor pana se dizolva sarea. Se toarna asa calduta peste gogonele, se capaceste si se pune la loc uscat si racoros in camara.
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa descoperiti si altele, la fel de delicioase: gogosari in sos de mustar cu otet, gogonele murate in saramura sau conopida murata cu sfecla rosie.
Pofta buna!
Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatUn dulce minunat ce ne amintește de copilărie;)
Budincă de paste cu dulceața de morcovi coaptă în vasul ZepterCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii