Kiwi in peltea de gutui

Portii
10
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Kiwi in peltea de gutui

Ingrediente

  • 2 borcane de 800 ml
  • 2-3 gutui potrivit de mari
  • 750 g zahar
  • 1 kg kiwi potrivit de coapte (nu foarte moi)

Mod de preparare

Gutuile spalate si curatate de coaja se taie bucatele, se lasa si cotoarele (daca nu sunt stricate), apoi se acopera cu apa, sa vina peste bucatile de gutui cam 5 cm, deasupra lor. Se adauga si 2 cani de zahar si se lasa la foc domol sa fiarba pana scade bine si se leaga siropul bine.

Se curata kiwi de coaja, apoi se taie bucati mai mici, se toarna peste ele zaharul, apoi se dau in clocote domoale, pana se topeste zaharul si se leaga si scade bine siropul.

Se scurge siropul gros si fierbinte de la gutuile fierte, fructele le pastram pentru prajituri.

Turnam kiwi in borcane si peste ele turnam siropul gros de la gutui, sau mai bine zis pelteaua. Se strang bine capacele. Le acoperim cu un prosop si le lasam sa se raceasca bine, apoi le depozitam la rece.

Cand se raceste bine, pelteaua gutuilor se va intari si vom obtine un delicios jeleu colorat si gustos care poate decora prajiturile, facem creme delicioase si colorate sau se consuma rece, ca si dulceata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Cele mai apreciate rețete
New York Cheesecake
1
Dulciuri

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Chec de Post
3
Dulciuri

Chec de Post

Chec de Post
Rulada cu Spanac si Crema de Branza
5
Aperitive

Rulada cu Spanac si Crema de Branza

Rulada cu Spanac si Crema de Branza
Parteneri
Ciorba de toamna
Bucataras.RO

Ciorba de toamna

Imi plac mult ciorbele simple cu legume si profit de bunatatile pe care le primesc de la fiecare anotimp productiv. Toate...

Ciorba de toamna
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce