Magiunul Meu

Complexitate
redusa
Magiunul Meu

Ingrediente

    Mod de preparare

    Prunele se spala bine de tot apoi se scot samburii si se pun in tingirea de dulceata sau un cazan, in cazul in care avem cantitate mai mare. Se tin pe foc domol pana incep sa fiarba si se inmoaie suficient. Apoi se inchide ochiul si se lasa prunele la racit.

    Se trec printr-o sita, asa facea bunica, dar eu acuma folosesc masina de carne sa le macin. Se pun inapoi in tingire sau cazan si se continua fierberea amestecand mereu. In general cand se face magiunul, prune sant multe si se pregateste afara in curte la cazan cu foc dedesubt. Acuma cum ne-am modernizat, facem magiunul in bucatarie pe aragaz sau in cuptorul aragazului.

    Deci, prunele macinate le pun intr-o cratita cu pereti inalti si pun la cuptor la temperatura de 375 f sau 190C. Gratarul aragazului este pus la pozitia cea mai de jos. Din cand in cand mai amestec in magiun sa nu se faca crusta arsa deasupra.

    Uneori cand nu am timp peste zi sa ma ocup de magiun, pun seara la cuptor, dar in cazul asta temperatura este foarte mica si lasa asa pana dimineata. Mai ma trezesc eu odata sau sotul, si invartim in magiun. Odata este suficient pentru ca nu se formeaza pojghita arsa deasupra din cauza temperaturii destul de mici din cuptor.

    Dupa veo 7-8 ore de fiert in cuptor, lasam magiunul sa se raceasca. Rece fiind, daca lingura de lemn cu care amestecam, ramane dreapta in magiun, nu se inclina sau nu cade pe lateral. Aunci magiunul e gata. Nu trebuie sa ma vedem in el nici un pic de urma de lichid, altfel se mucegaieste in borcane, peste iarna.

    In cazul in care prunele nu sant suficient de copate, nu au suficienta dulceata se poate adauga 100 gr de zahar la fiecare 1kg de pruna macinata si se fierb exact la fel ca si cel fara zahar.

    Mie, in general nu imi place sa pun zahar la magiun, pentru ca il consider " magiun contrafacut", ..... dar asta sant doar eu .... pofta buna si fiecare sa il manance cum prefera .... eu gol, golut, cu lingura

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Prajitura cu Blat de Bezea

    Prajitura cu Blat de Bezea

    Prajitura cu Blat de Bezea
    Nuci umplute cu crema de vanilie

    Nuci umplute cu crema de vanilie

    Nuci umplute cu crema de vanilie
    Cozonacul bunicii

    Cozonacul bunicii

    Cozonacul bunicii
    Cele mai apreciate rețete
    Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
    1
    Aperitive

    Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv

    Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...

    Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
    Eclere
    3
    Dulciuri

    Eclere

    Eclere
    Bulete colorate
    4
    Aperitive

    Bulete colorate

    Bulete colorate
    Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin
    5
    Dulciuri

    Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin

    Prajitura cu cafea si mascarpone este perfecta pentru cei care iubesc aroma cafelei combinata cu o crema catifelata si pufoasa.

    Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin
    Parteneri
    Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
    Culinar.RO

    Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

    Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

    Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
    Cozonac cu nuca si migdale
    Gustos.RO

    Cozonac cu nuca si migdale

    Cozonac cu nuca si migdale