Muraturi la Butoi cu Otet

Complexitate
redusa
Muraturi la Butoi cu Otet

Ingrediente

  • 10 l apa
  • 300 g sare
  • 700 g zahar
  • 50 g piper boabe
  • 50 g mustar boabe
  • 5 bucati hrean
  • 10 foi frunze dafin
  • 10 aspirine
  • 25 l otet de 9 grade (sau dupa gust)
  • 1 pachet sare lamaie
  • 1/2 lingurita borken
  • frunze telina verde
  • morcovi taiati
  • marar uscat
  • cimbru uscat cateva crengute
  • gogosari
  • gogonele
  • castraveti
  • conopida
  • ceapa
  • usturoi
  • varza rosie
  • varza alba
  • ardei iuti
  • gutui

Mod de preparare

Asezati crengutele de marar si cimbru, frunze de telina pe fundul butoiasului si cateva felii de morcovi, asezati legumele ce doriti sa le murati in recipient dupa care puneti saramura la fiert. Punem apa la fiert, adaugam sarea, zaharul si cand da in clocot se pune piperul, mustarul, sarea de lamaie si lasam sa dea cateva clocote. Se ia de pe foc saramura si se dizolva in ea cele 10 aspirine.

Printre legume punem fasii de hrean, foi de dafin, apoi turnam peste legumele frumos asezate in butoi saramura fierbinte. Inchidem cu capacul butoiasul si il punem frumos la loc racoros pana toate legumele sunt bine murate. Se mureaza in circa 2-3 spatamani.

Dupa ce sunt murate se ia din solutia de muratura circa 250 ml si se dizolva in acesta 1/2 lingurita Borken sau benzoat de sodiu dupa care se va turna peste continutul din butoias. Acest conservant nu lasa sa se formeze floare pe muratura si mentine legumele tari pana tarziu in primavara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu miere si multa frisca
4
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Peste la cuptor - a la grec
5
Mancaruri cu peste

Peste la cuptor - a la grec

Peste la cuptor - a la grec
Parteneri
Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval

Astazi iti arat un alt snack rapid si extrem de gustos. De data aceasta fara carne: trigoane cu ciuperci si cascaval. Le vei...

Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala