Rosii si Ardei la Borcan

Complexitate
redusa
Rosii si Ardei la Borcan

Ingrediente

  • rosii
  • ardei grasi

Mod de preparare

Cantitatile dupa dorinta. Se iau rosii mai frumoase, pot sa fie si din cele mai urate, putin lovite (se taie jos parte aaia), sau ciupite de pasari, nu are importanta, doar sa nu fie mucegaite sau moi. Eu pun la borcan rosiile cazute pe jos, din cele mai mici, sau pe cele putin patate, dar desigur si din cele frumoase. De regula nu arunc nimic.

Se pun pentru cateva secunde in oala cu apa clocotita dupa care se scot de acolo si se pun direct intr-un vas cu apa rece. Asta ca sa se poate decoji usor. Dupa ce se decojesc se taie in doua, se scot semintele, si apoi se taie fasiute sau cubulete, ( dupa dorinta).

Se pune un strat cam de 2 degete intr-un borcan curat si se trece la pasul urmator. Se taie ardeii in 4, se scot cotoarele cu semintele ( daca vreti sa pastrati semintele ptr anul viitor sa va faceti rasaduri e ok) si apoi se taie in fasiute subtiri. Se pune un start de ardei peste rosiile din borcan. Stratul de ardei este ceva mai subtire decat cel de rosii, se continua cu straturile pana la umplerea borcanului.

Se capseaza (sau se insurubeaza) si se pun borcanele in oale adanci. Pe fundul oalelor( oalei) se pune un prosopel, peste el borcanul si la urma apa calda de la robinet. Apa trebui sa acopere borcanele pana la 3/4. Se tine la foc (la dunst) pentru o ora. Dupa ce a trecut ora, se inchide aragazul si se lasa borcanele in apa fierbinte pana a doua zi sa se raceasca acolo. Se scot apoi, se sterg si se pun in camara.

Rosiile si ardeii pregatiti asa se folosesc la ciorbite, fripturi, ghivece, la fel de fel de combinatii in zilele de post.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
5
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Parteneri
Desert placinta taraneasca cu gutui
Bucataras.RO

Desert placinta taraneasca cu gutui

Pentru reteta aceasta cu mici modificari, m-am inspirat de la Merisor. Varianta originala o gasiti aici. Intr-adevar este...

Desert placinta taraneasca cu gutui
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala